Steak Cookoff Association
Steak Cookoff Association Europe

De Steak Cookoff Association (afgekort SCA) is een organisatie die zich bezig houdt met het jureren van steak- en burgerwedstrijden.
Het doel van de SCA is om een eerlijk, eenduidig speelveld met duidelijke regels te faciliteren voor de teams en wedstrijdorganisatoren.
Vaak werkt de SCA samen met andere barbecue-organisaties zoals de Kansas City Barbeque Society (KCBS). Wanneer steaks of burgers een extra categorie vormen bij een wedstrijd dan is de KCBS jury niet opgeleid om deze onderdelen op de juiste manier te kunnen beoordelen. De SCA verzorgt dan de jurering op deze onderdelen. Door het gekozen systeem beperkt dit zich echter niet alleen tot steaks en burgers maar ook andere categorieën en zelfs cocktails behoren tot de mogelijkheden.

Steak Cookoff Association Geschiedenis

De SCA is opgericht door Brett & Michelle Galloway en Ken Phillips. Zij hebben zelf ook een steak- en barbecueteam het USA Cookteam en zijn voormalig wereldkampioen steak.
In 2014 werd Brett genomineerd als barbecueër van het jaar 2014, naast andere barbecue-iconen als Tuffy Stone, Chris Lilly, Moe Cason en Diva Q.

Steak Cookoff Association in Europa
SCA Europe

De Nederlandse Barbecue Stichting vertegenwoordigt de Steak Cookoff Association in Europa. Wij kunnen juryleden opleiden en organisatoren van steak en/of burger wedstrijden door heel Europa faciliteren.
In 2015 zijn we begonnen met Steak Cookoffs in Europa en dat jaar werden er drie Steak Cookoffs gehouden.

De top 3 van elke wedstrijd krijgt een uitnodiging voor het Europese Kampioenschap Steak dat op 8 april 2017 in Amsterdam zal plaatsvinden.

De winnaar van een Steak Cookoff krijgt tevens een uitnodiging om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Steak dat jaarlijks in Texas wordt gehouden.

Zelf een Steak Cookoff Organiseren?

Heeft u interesse om zelf een Steak of Burger Cookoff te organiseren? Of wilt u dit toevoegen aan een andere wedstrijd? Neem dan contact met ons op zodat we u kunnen vertellen wat er allemaal bij komt kijken, wat wij voor u kunnen betekenen en wat wij van u verwachten.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

SCA Agenda

SCA Wedstrijden 2018:

Voor de internationale SCA wedstrijden volg deze link voor de agenda. Via deze agenda kan je aanmelden als team of als jurylid voor de desbetreffende wedstrijd.

In Nederland vinden de volgende wedstrijden plaats:

  • 10 januari Orange Butcher steak cookoff Amsterdam Horecava
  • 7 april Betuws BBQ event Elst
  • 14 april Meat the East Hengelo
  • 19 mei TonyStone Competition Hoofddorp
  • 16 juniVaderdag BBQ WKND Cruquis
  • 25 augustus Regahfest Den Haag
  • 1 september Suydersee BBQ contest Zeewolde
Partners

DE NEDERLANDSE BARBECUE STICHTING WERKT SAMEN MET DE VOLGENDE PARTNERS:

HLMRmeer Onderneemt 't

Steak Cookoff Association Europe