Nederlandse Barbecue Stichting
NK BBQ Logo

De Nederlandse Barbecue Stichting is opgericht in 2009 met als doel het promoten van barbecueën en grillen in de breedste zin van het woord. Ons motto is “Plezier in buiten koken en verbroedering door lekker eten!”.

In de begin jaren organiseerde de Nederlandse Barbecue Stichting het Nederlands Kampioenschap BBQ. Tegenwoordig is de stichting een overkoepelende organisatie die los van en boven de organiserende partijen staat.

We verzamelen en verwerken de scores van NK BBQ kwalificatiewedstrijden en aan het eind van elk jaar maken we de Nederlands Kampioenen BBQ bekend.

Voor de Kansas City BBQ Society (KCBS) wedstrijden zijn er Nederlands Kampioen BBQ titels te verdienen in de categorieën Chicken (kip), Ribs (spareribs), Pork Shoulder (varkensschouder) en Brisket (runderborst), het team dat het in het eindklassement het beste heeft gedaan krijgt de titel Nederlands Kampioen BBQ.
Voor de KCBS extra categorieën zijn er de titels Chef’s Choice (vrije categorie) en Dessert.

Bij culinaire barbecuewedstrijden is er de titel NK BBQ Culinair te verdienen.

Verder zetten wij ons in om barbecue te promoten doormiddel van demonstraties, opleidingen en workshops. Wij organiseren jurytrainingen voor de KCBS en de Steak Cookoff Association (SCA).

Dan is er een jaarlijkse dag voor onze donateurs met gastsprekers uit binnen- en buitenland. Ook krijgen donateurs korting op onze workshops en jurytrainingen.

Verder vertegenwoordigt de Nederlandse Barbecue Stichting de Steak Cookoff Association (SCA) in Europa. Buiten de jurytrainingen verzorgen wij ook de jurering bij steak- en burgerwedstrijden voor organisatoren. Op deze manier is er een eerlijk en onafhankelijk speelveld voor de deelnemende teams.

NK BBQ Kwalificatiewedstrijden (KCBS) 2017:

3-4 juni – Tony Stone Low&Slow BBQ Competition, Hoofddorp
10-11 juni – Vuur en Vlees, Deurne
26-27 augustus – Regahfest 2017, Den Haag
2-3 september – 1st International Suydersee BBQ Contest, Zeewolde
9-10 september – De Vaartse Hoeve, Dongen
7-8 oktober – BBQ Society Cook-Off, Hoofddorp

Tijdens de laatste wedstrijd van het jaar worden de winnaars bekend gemaakt.

 

SCA Wedstrijden 2016:

7 juni –  Tony Stone Low & Slow Competition, Hoofddorp
7 oktober – BBQ Society Cook-Off , Hoofddorp

Nederlandse Kampioenen BBQ
Word Donateur

Als donateur steun je de Nederlandse Barbecue Stichting bij het promoten van het buitenkoken in het breedste zin van het woord. Je helpt ons de titel Nederlands Kampioen BBQ in stand te houden zodat we jaarlijks op basis van de wedstrijden de teams kunnen voorzien van deze titel en bijbehorende banner en trofeeën.

Je bent al donateur voor maar  € 10,00 per jaar. Als dank ontvang je van ons een Nederlandse Barbecue Stichting pin. Daarnaast krijgt je korting op door ons georganiseerde events zoals één keer per jaar netwerkbijeenkomst met binnenlandse en buitenlandse gastsprekers. Maar ook krijg je kortingen op workshops en jurytrainingen.
Hoe word je donateur? Vul het onderstaande formulier in, wij nemen contact met je op omtrent de betaling. Als donateur ontvang je je donateursnummer en natuurlijk je Pin.

(alle velden zijn verplicht)

Uw naam

Uw e-mail

Straat + huisnummer

Postcode

Woonplaats

Partners

DE NEDERLANDSE BARBECUE STICHTING WERKT SAMEN MET DE VOLGENDE PARTNERS:

HLMRmeer Onderneemt 't

BBQ Genootschap

KCBS

Steak Cookoff Association Europe