Nederlandse Barbecue Stichting

De Nederlandse Barbecue Stichting bestaat sinds 2008. Sindsdien promoten wij het BBQ & Grillen in het breedste zin van het woord. Motto van de stichting is plezier in buiten koken en verbroedering door lekker eten.
Dat doen wij door het organiseren en hosten van de titel Nederlands Kampioen Barbecue.

Om Nederlands Kampioen Barbecue te worden, tellen de 3 beste resultaten van Nederlandse Barbecue wedstrijden. De wedstrijdorganisatoren kunnen contact met ons opnemen om hun wedstrijd een NK BBQ kwalificatiewedstrijd te laten zijn. Op dit moment zijn dat de wedstrijden welke door de KCBS gejureerd worden. Door deze jurering is integriteit gewaarborgd.
In 2016 introduceren we een nieuw puntentelling systeem waardoor andere onderdelen of andere wedstrijden zoals Dessert, Chef’s Choice of Culinair ook een Nederlands Kampioen zal krijgen.

Kwalificatiewedstrijden zijn te herkennen aan het logo op de website van de wedstrijdorganisatoren.

NK BBQ Kwalificatiewedstrijd

Agenda voor de kwalificatiewedstrijden 2016:
23-24 april – Baseball & BBQ, Hoofddorp
14-15 mei – Tony Stone Low&Slow BBQ Competition, Hoofddorp
4-5 juni – Vuur & Vlees, Deurne
18-19 juni – Delft BBQ Fest, Delft
27-28 augustus – RegahFest, Den Haag
10-11 september – De Vaartse Hoeve, Dongen
8-9 oktober – BBQ Society Cook-Off, Hoofddorp

Tijdens de laatste wedstrijd van het jaar worden de winnaars bekend gemaakt.

Steak Cookoff Association

Steak Cookoff Association afgekort SCA is een organisatie die zich bezig houdt met het jureren van Steak en Burger wedstrijden.
De oprichters Brett & Michelle Galloway en Ken Phillips hebben zelf een Steak & BBQ team USA Cookteam en zijn voormalig wereldkampioen Steak. Brett Galloway is genomineerd voor BBQ persoon van het jaar 2014 tussen namen als Tuffy Stone, Chris Lilly, Moe Cason en Diva Q.
Doel is om een gelijkwaardig speelveld te faciliteren voor de deelnemende teams met duidelijke regels. Vaak werken ze samen naast of met andere BBQ organisaties zoals de KCBS. Omdat vaak steak of burgers als extra categorie op deze BBQ wedstrijden worden gedaan maar het jury systeem en de opleiding van de juryleden zijn vaak niet ingesteld op deze onderdelen.
De Nederlandse Barbecue Stichting is sinds kort een samenwerking aan gegaan met SCA. Op deze manier kunnen wij jurycursussen geven en organisatoren van Steak en/of Burger Cookoffs faciliteren.
We hebben al drie Steak Cookoffs gehouden in 2015 De winnaar van elk steak cookoff krijgt een uitnodiging om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen steak en de Top 3 van elke wedstrijd krijgt een uitnodiging voor de Europese Kampioenschappen.Op 8 april 2017 zal de Eerste Europese Kampioenschappen worden gehouden.

Voor de 2016 staan de volgende wedstrijden gepland:
23 april – Baseball & BBQ, Hoofddorp
14 mei –  Tony Stone Low & Slow Competition, Hoofddorp
17 september – BBQkampioenschap van Waasland, St.Nicolaas (B)
8 oktober – BBQ Society Cook-Off , Hoofddorp

Nederlandse Kampioenen BBQ
Word Donateur

Als donateur steun je de Nederlandse Barbecue Stichting bij het promoten van het buitenkoken in het breedste zin van het woord. Je helpt ons de titel Nederlands Kampioen BBQ in stand te houden zodat we jaarlijks op basis van de wedstrijden de teams kunnen voorzien van deze titel en bijbehorende banner en trofeeën.

Je bent al donateur voor maar  € 10,00 per jaar. Als dank ontvang je van ons een Nederlandse Barbecue Stichting pin. Daarnaast krijgt je korting op door ons georganiseerde events zoals één keer per jaar netwerkbijeenkomst met binnenlandse en buitenlandse gastsprekers. Maar ook krijg je kortingen op workshops en jurytrainingen.
Hoe word je donateur? Vul het onderstaande formulier in en maak € 10,00 o.v.v. je naam en je ontvangt een bevestiging, donateursnummer en natuurlijk je Pin.

(alle velden zijn verplicht)

Uw naam

Uw e-mail

Straat + huisnummer

Postcode

Woonplaats

Nederlandse Barbecue Stichting
IBAN: NL93INGB0004693243
BIC: INGBNL2A
KvK: 34322060
BTW: NL820282716B01

Partners

DE NEDERLANDSE BARBECUE STICHTING WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR DE VOLGENDE PARTNERS:

HLMRmeer Onderneemt 't
BBQ Genootschap
KCBS
Steak Cookoff Association Europe